Klachtbehandeling

Massage ter behandeling van klachten is niet altijd een volledige lichaamsmassage, maar beperkt zich tot een gebied waar klachten zich voordoen. Tijdens de 1e behandeling wordt eerst een uitgebreide anamnese afgenomen, waarna de masseur zal bekijken wat de algemene gesteldheid van de spieren is in het totale gebied rondom het klachtgebied.
Heeft u bijvoorbeeld tintelende vingers, dan zullen juist de spieren rond de schoudergordel nader bekeken worden.

Afhankelijk van de aard van de klachten is er een aantal behandelingen nodig om de klachten te bestrijden. Dit gebeurt in het algemeen met behulp van diverse technieken. Per persoon en per behandeling wordt bekeken welke technieken gebruikt gaan worden. Er is een breed scala om de beste technieken uit te kiezen: Tafel Specialisatie, Shiatsu, Cranio Sacraal, Dorn methode, sportmassage, etc.

De klachten die het meest behandeld worden in de praktijk zijn: spanningshoofdpijn, onderrug klachten, gespannen schouders, RSI, nekklachten en aanverwante klachten.

Tijdens de 1e afspraak kan de anamnese soms veel tijd in beslag nemen, afhankelijk van de klacht(en). Houdt er rekening mee, dat deze tijd van de geplande tijd af zal gaan. Indien u veel te bespreken heeft, is het dus verstandiger om een langere afspraak te boeken. De vervolgafspraken zijn veelal 30 of 45 minuten.